De acum înainte, educaţia tehnologică va fi mult mai atractivă la Liceul „Gheorghe Asachi” din Ungheni. Atelierul de muncă va fi dotat cu noi instrumente de lucru şi ustensile utile pentru activitatea practică a elevilor.

Achiziţia noilor utilaje va fi posibilă, datorită Proiectului „Meşter Faur” al Grupului de iniţiativă cu acelaşi nume de la Liceul „Gheorghe Asachi”. Acest proiect a fost depus spre finanţare la Fundaţia Comunitară Ungheni, în cadrul Programului de Granturi Mici, şi a avut sorţi de izbîndă.

„Atelierul liceului nu mai corespundea cerinţelor actuale, utilajul fiind deja depăşit de timp. Elevii erau nevoiţi să aducă de acasă anumite instrumente, anumite obiecte, pentru a putea munci eficient la orele de educaţie tehnologică”, povesteşte Ludmila Usatîi, coordonatoarea proiectului. „Acum, graţie proiectului pe care l-am elaborat, vor fi achiziţionate dispozitive electrice moderne, ceea ce va uşura activitatea elevilor noştri”, a mai adăugat dînsa.

„Este un lucru foarte bun ceea ce v-aţi propus: să cumpăraţi instrumente care vă vor fi de folos la educaţia tehnologică. Or, numai prin multă muncă, dorinţă şi iniţiativă veţi reuşi să realizaţi obiecte mult mai frumoase decît cele pe care le-aţi făcut pînă acum”, le-a spus elevilor directorul liceului, Gheorghe Primac, prezent la festivitatea de lansare a proiectului.

Potrivit Ludmilei Usatîi, scopul acestui proiect este de a altoi dragostea faţă de muncă a copilului în contextul valorificării meşteşugurilor populare şi tradiţiilor etnoculturale. Elevii, avînd condiţii de activitate mult mai bune, avînd la dispoziţie instrumente mult mai performante, vor dori, cu siguranţă, să realizeze obiecte de artizanat cu care să participe la concursuri, expoziţii şcolare, dezvoltîndu-şi astfel şi calitatea de a fi perseverenţi.

Costul total al proiectului „Meşter Faur” este de 6500 lei, dintre care contribuţia Fundaţiei Comunitare este de 4950 lei.(sursa: www.expresul.com)