„Fundraising pentru comunitate” este al doilea workshop organizat și desfășurat de echipa proiectului ”Fondul pentru Tineri Ungheni” pentru un grup de 30 de tineri din orașul și raionul Ungheni. Organizatorii și-au propus prin acest workshop promovarea fundraisingului în comunitate ca și o modalitate eficientă și interactivă de a soluționa problemele din comunitate, precum si accentuarea conceptului ca doar impreuna suntem mai puternici.

Participanții au aflat mai multe despre ce înseamnă colectare de fonduri, tehnicile de colectare de fonduri, cum comunicăm efficient cu  donatorii și că fundraising-ul este și friendrasing (”colectare” de prieteni, parteneriJ). De asemenea, tinerii au fost informați despre activitățile de fundraising ale Grupului Local de Tineri ”Fondului pentru Tineri Ungheni” . ”Ne dorim ca prin „ Fundraising pentru comunitate” să creăm și să susținem o rețea de tineri fundraiseri profesioniști”, a spus Natalia Rîbcic, formator al workshopului.

Workshop-ul „Fundraising pentru comunitate” este desfășurat  în cadrul proiectului „Fondul pentru Tineri Ungheni” , implementat  de „Fundația Comunitară Ungheni” cu susținerea Fundaţiei Est – Europene din resursele financiare acordate de Agenţia Suedeză pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida).