www.executorul.ro

În 2012 Fundația Comunitară Ungheni și Fondul pentru Tineri Ungheni au implementat următoarele activități cu impact major în comunitate:

I. PROGRAME DE GRANTURI MICI

–    În perioada octombrie – decembrie 2012 Fundația Comunitară Ungheni a finanțat  9  proiecte de dezvoltare locală  în valoare de 79779 lei (contribuţia FCU-  41500 lei, contribuţia comunităţii – 38279 lei),  care au contribuit la soluţionarea problemelor identificate prin consultarea tinerilor din oraşul şi raionul Ungheni (în satul Mănoileşti – amenajarea terenului de sport și achiziționare echipament sportiv pentru copiii de la grădinița, achiziționare instrumente muzicale la grădinița nr. 11 ”Licurici” din orașul Ungheni, îmbogățirea fondului de carte al bibliotecilor gimnaziului I. Vatamanu din satul Pîrlița și B.P. Zagarancea, amenajarea cortinei pentru scenă la L.T. Gaudeamus din s. Petrești, amenajarea unui mini cinema la L.T. Costuleni, amenajarea parcului din apropierea gimanziului Gherman, achiziționare instrumente de prelucrare a lemnului pentru orele de educație tehnologică la liceul teoretic V. Alecsandri din orașul Ungheni, înzestrarea procesului educațional cu noi materiale didactice la grădinița-creșă ”T. Sobolevschi” din orașul Ungheni).

II. ACTIVITĂȚI DE COLECTARE DE FONDURI

–          Pe parcursul anului 2012 Fundația Comunitară Ungheni a organizat și desfășurat 20 activităţi de colectare de fonduri pentru soluţionarea problemelor copiilor şi tinerilor din comunitate / caritate adresate familiilor aflate în dificultate ( Cafeneaua tinerilor „Cât de bine îmi cunosc oraşul”, Acţiunea de binefacere „Împarte bucurie alături de noi”, Cupid Cafe (sărbătoarea de Dragobete), Vînzare mărţişoare, Vînzare felicitări marca GLT, Earth Cinema, Tombolă ”Împreună pentru comunitate”, Felicitări Pascale, Colete virtuale, Karaoke Voice Ungheni, Dăruiește zâmbete copiilor, Ziua Zâmbetelor(ed. III), Face paiting de zilele orașului Ungheni, ”Cinema în liceul tău”, vînzare cărți poștale de Crăciun, Loterie cu surprize, expoziție cu produse de iarnă cu vînzare, tombolă de caritate ”De Crăciun să fim mai buni”, vînzare obiecte ceramică), unde au fost colectate fonduri pentru soluţionarea problemelor copiilor şi tinerilor din comunitate în valoare de 48730 lei.

–    Lansarea site-ului www.fundatiacomunitaraungheni.md , unde FCU plasează / publică practicile de succes

–    Schimb de experiență la Fundația Comunitară Iași (FCI) & Youthbank Iași, voluntarii FCU  s-au informat despre modalitatea de organizare și desfășurare a activităților de colectare de fonduri a FCI & Youthbank Iași

–    Partener al Târgului de proiecte comunitare și inițiative civice locale, care a avut ca scop susţinerea şi încurajarea  participării civice în soluţionarea problemelor locale şi regionale. Ca rezultat, din 45 idei de proiecte prezentate la Târg, FCU a oferit finanțare pentru  13 proiecte comunitare care vor fi inmplementate în primăvara-vara  anului 2013. Din 33 inițiative civice locale lansate de asociații obștești și grupuri de inițiativă, 7 au fost puse pe agenda autorităților publice locale  pentru alocare de fonduri în 2013.

–    Participarea la prima conferință europeană a Youthbank-urilor (Fondul pentru Tineri, proiect al Fundației Comunitare Ungheni) ”More than money” din Berlin, Germania, unde ”Fondul pentru Tineri Ungheni” a avut  posibilitatea  să stabilească relații de colaborare și prietenie, să facă schimb de experiență privind mobilizarea resurselor soaciale de către tineri prin muncă voluntară și a resurselor financiare prin fondurile colectate pentru rezolvarea problemelor comunitare.

-Voluntarii FCU au câștigat locuri premiante (locul I & III)  la Festivalul Național al Voluntarilor 2012 fiind recunoscută public  importanța activității lor de voluntariat pentru comunitate