”Fără muzică viața ar fi o greșeală ” e de părere filosoful F. Nietzsche, dar și elevii și cadrele didactice  de la Școala de Muzică din or. Ungheni. Pentru a desfășura orele și evenimentele culturale cei de la Școala de Muzică au aveau nevoie de un sistem de percuție nou. Astfel, ei au decis să aplice la Programul de Granturi Mici al Fundației Comuntare Ungheni proiectul ”50 de ani împreună cu Școala de Muzică”. Scopul proiectului este promovarea culturii muzicale, încurajarea măiestriei interpretative și îmbunătățirea imaginii Școlii de Muzică printre copiii și tinerii ungheneni cu ocazia celei de a 50-a aniversări a Școlii de Muzică.

Concertul jubiliar din 20 aprilie 2013, ora 15.30 de la Palatul Culturii Ungheni (sala mare) este activitatea cheie a proiectului și îi va avea ca invitați pe soprana Magdalene Fish-Davis (SUA), Valy Boghean, frații Vitliuc și colectivele Școlii de Muzică. Această activitate se va desfășura adecvat datorită sistemului de percuție nou achiziționat cu suportul financiar al Fundației Comunitare Ungheni.