Zeci de baloane, fluturași informativi, zâmbet, entuziasm, optimism și solidaritate. Toate acestea au fost distribuite în instituțiile de învățământ și pe străzile orașului Ungheni de Ziua Internatională a Voluntarilor de către membrii Fondului pentru Tineri Ungheni.

Fondul pentru Tineri Ungheni  a decis să își promoveze activitatea de voluntariat în stradă  pentru a determina cât mai multe persoane și organizații să acționeze în acest fel.  “Am decis să ieșim în stradă pentru a împărți zâmbete, baloane cu mesajul “Fii Voluntar”, fluturași cu îndemnul de a deveni voluntar, dar și de a face cunoscută activitatea Fondului pentru Tineri Ungheni la o scară mai largă.” (Alexandra Șefer, membru FpTU).  “Ideea de a sărbători în acest mod Ziua Voluntarilor a venit din considerentul de a  molipsi oamenii de “virusul” voluntariatului, astfel, ei pot să  aducă o contribuție substanțială  la dezvoltarea orașului în care locuiesc.” (Anastasia Musteața, membru FpTU).  Totodată, cu această ocazie Primăria orașului Ungheni a adus mulțumiri membrilor Fondului pentru Tineri Ungheni  care au contribuit la schimbarea realțiilor dintre oameni și la formarea unei noi viziuni asupra a tot ceea ce se petrece în jur, oferindu-le în dar diplome și premii simbolice.