Ieri , 09 martie 2017/ ora 11.00/, la Centrul de Informare pentru Cetățeni aflat la parterul Primăriei orașului Ungheni, s-a desfășurat sesiunea de informare  privind  specificul şi condiţiile  a două Programe  de Granturi Mici ale Fundaţiei Comunitare Ungheni, lansate pe 06 martie 2017: Ediția a XVI-a/Localitatea mea poate fi altfel_2 și Ediția  specială/ UNGHENI – 555 de ani, unde au fost invitaţi  să participe toţi cei interesați  de subiectele abordate.

La acest eveniment au participat  50 de reprezentanți ai asociațiilor  obștești,  grupurilor de iniţiativă civică/locală și  instituţiilor publice din   27 de  localități urbane și rurale ale raionului Ungheni, care s-au documentat cu cerințele celor două Programe de Granturi Mici cuprinse în formularele cererilor de finanțare și ghidurile solicitantului. De asemenea, participanții s-au informat despre  documentele  care trebuie să fie prezentate în anexe la cererea de finanțare,  perioada de pregătire și data limită de depunere a proiectelor, au primit răspunsuri la un șir de întrebări. S-a atestat un interes deosebit al participanților care vor să aplice cereri de finanțare pentru PGM anunțate.

La seminarul de informare s-au  făcut explicații detaliate privind diferențele și similitudinile PGM lansate. PGM Localitatea mea poate fi altfel _2  are drept scop să contribuie la transformarea localităților în  sate și orașe cu cetățeni activi, responsabili, interesati și dornici să contribuie la  schimbarea în bine a comunităților în care trăiesc, iar PGM UNGHENI – 555 de ani, lansat  cu prilejul împlinirii orașului Ungheni a 555 de ani de la prima sa atestare documentară, are ca scop să contribuie la promovarea bunelor practici de participare activă a cetățenilor la soluționarea problemelor locale.

PGM Localitatea mea poate fi altfel _2 va  susține financiar proiectele  comunitare inovative care vor cuprinde activități de mobilizare și participare civică la soluționarea problemelor  comunității locale  din domeniile cultură, odihnă, sport și protecția mediului,  desfăşurate cu implicarea unui număr mare de cetățeni și informarea publicului larg.

Specificul PGM UNGHENI – 555 de ani constă în susținerea financiară a proiectelor comunitare inovative care vor  viza evenimente sportive și de agrement pentru  un mod sănătos de viață, activități de educație civică privind  informarea, creșterea și promovarea participării cetățenești și voluntariatului la soluționarea problemelor  pentru a asigura și a menține un mediu  ambiant curat în orașul Ungheni. În același timp, acest  PGM va sprijini atât evenimente cultural-artistice,  activități de elaborare și editare de pachete informaționale și promoționale,  broșuri și  ghiduri ilustrate,  cât și activități de organizare a târgurilor de produse handmade și expozițiilor de desen/fotografie  despre  orașul Ungheni.

Cele două PGM/ Localitatea mea poate fi altfel _2  și UNGHENI – 555 de ani/ deopotrvă vor încuraja participarea civică în viața comunității, sensibilizarea și constientizarea că toți cetățenii doar împreună pot să contribuie la dezvoltarea localității prin implicarea activă și participarea directă la identificarea problemelor locale  și colectarea de fonduri pentru realizarea proiectelor inovative,  care să răspundă nevoilor comunităților și  să  asigure   îmbunătățirea calității vieții locuitorilor.  Participanților la seminar li s-a atras atenția că toate acestea vor putea fi susținute cu  condiția ca  aplicanții să demonstreze exemple de bune practici de participare civică  activă în viața comunității, iar activitățile prevăzute să aducă beneficii cetatenilor  din comunitate, să permită obţinerea unor rezultate clare şi vizibile, să aibă un impact pozitiv şi imediat asupra grupurilor ţintă şi comunităţii în ansamblu, să ofere posibilităţi de replicare şi durabilitate.

De remarcat că ambele PGM / Localitatea mea poate fi altfel _2  și UNGHENI – 555 de ani/ sunt susținute financiar de  autoritatile publice locale/ Primăria și Consiliul orășenesc Ungheni, Consiliul raional Ungheni/ și  de Fondul pentru Tineri din Ungheni  care își desfășoară activitatea sub umbrela Fundaţiei Comunitare Ungheni (FCU).

O galerie foto de la seminarul de informare găsiții mai jos

.

Despre mai multe detalii privind evenimentul desfășurat ne  puteții contacta la tel. 236 25309.